Stet no et lorem dolor et diam, amet duo ut dolore vero eos. No stet est diam rebum amet diam ipsum. Clita clita labore, dolor duo nonumy clita sit at, sed sit sanctus dolor eos.
İvedik OSB Mah. 1514. Cadde, No:3 Yenimahalle, Ankara, Turkey
+90 312 395 67 37
Dual enzymaks cihazı, düşme sayısı metoduna göre tahılın alfa amilaz enzim aktivitesini ölçmek için kullanılır. Cihaz iki tüp kapasiteli olup paralel olarak çalışma imkanı sağlar. Düşme sayısı yönteminde, un ve saf suyun karıştırıldığı tüp kaynama sıcaklığındaki su banyosuna yerleştirilir ve özel tasarımlı metal çubuk ile 60 saniye boyunca karıştırılır. Süre sonunda çubuk serbest bırakılır ve tüpün dibine ulaşma süresi hesaplanır. Cihazın tasarımı 2017 yılında mühendislerimiz tarafından yenilenmiş olup Türk Patent enstitüsünde tescil edilmiştir.
• FN, FN(yemek) ve FFN test modları
• Açısı ayarlanabilir renkli dokunmatik ekran
• Paslanmaz çelik su kazanı ve ısıtma rezistansları
• Otomatik su seviyesi ve sıcaklık kontrolü
• Barometrik sensörlü otomatik yükseklik ayarı
• Rutubete göre numune miktarının belirlenmesi
• Rutubete göre sonuçları düzeltme yeteneği
Elektronik Şamandıra: Kazan su seviyesini ve sıcaklığını dijital olarak kontrol etme imkanı sağlar
Termal Yazıcı: Her testten sonra sonuçları dahili yazıcıyla yazdırma imkanı sunar
ARM İşlemci: Ekran ve kontrol elektronik kartları ARM teknolojisiyle güçlendirilmiştir
Güvenlik: Kullanıcı güvenliği için güvenlik kapağı kapatılmadan analiz başlamaz
Dahili Hafıza: Yazılımdaki her testten sonra analiz sonuçlarının otomatik olarak kaydedilir
Güç Kaynağı : Cihazı 100-240 V arası voltaj değişimlerine karşı korur
Arıza Tespit Sistemi: Tüm donanımları ekrandan kontrol edebilme imkanı sağlar
Fırıncılık sektöründe, hamurdaki amilaz enzimi aktivitesi çok önemlidir. Çünkü maya gelişimi için gerekli olan şekerleri ortaya çıkartan alfa amilazlardır. Bu amaçla hamurda bulunan nişasta alfa amilazlar tarafından mono ve disakkaritlere parçalanır. Oluşan mono ve disakkaritleri mayalar tüketmekte ve hamurlarda gaz oluşturmaktadırlar. Amilaz aktivitesi düşük olduğunda ekmekte oluşacak gaz miktarda ve dolayısıyla ekmeğin kabarması da az olacaktır. Bu amaçla ekmekçilikte amilaz aktivitesinin iyileştirilmesinde çok az miktarda tahıl kaynaklı amilazlar, genelde ise fungal kaynaklı amilazlar kullanılmaktadır.
Enzim ölçme cihazı buğday kalitesi üzerinde enzimlerin etkisini ölçmek için kullanılır. Cihazda yapılan analiz metodu sabit ağırlık ve standart şekle sahip metal çubuğun kaynar sıcaklıktaki su banyosunda tüp içinde olan un ve su karışımının üstünde bırakılarak tüpün en altına inmesi için geçen sürenin ölçülmesine dayanmaktadır. Analiz sonucu en çok filizlenme hasarına maruz kalan buğday için 62 ile 150 arasındadır. Genelde analiz sonucu 250 - 300 arası olan buğdaylar ekmek yapımı için uygundur.
Unlarda ve buğdaylar da alfa amilaz ilavesinin izlenmesi için hem tahıl hem de fungal amilazı ölçen bir method gereklidir. Cihazımızda FN modu ile tahıl kökenli alfa amilazların izlendiği gibi, FFN modun da ise mikrobiyolojik kaynaklı alfa amilazlar izlenebilmektedir. FN analizi kaynama sıcaklığında yapılırken FFN analizi 90 °C ‘de yapılmaktadır.
Fungal Falling Number (FFN) metodu toplam alfa amilaz enzim aktivitesini ölçmede kullanılır. Yani hem tahıl kökenli hem de fungal kaynaklı alfa amilaz aktivitesi tespit edilmiş olur. Yapılan testler sonunda un yada buğdayı alfa amilaz aktivitesi zayıf, yeterli yada yüksek diye sınıflandırmaktayız.