Stet no et lorem dolor et diam, amet duo ut dolore vero eos. No stet est diam rebum amet diam ipsum. Clita clita labore, dolor duo nonumy clita sit at, sed sit sanctus dolor eos.
İvedik OSB Mah. 1514. Cadde, No:3 Yenimahalle, Ankara, Turkey
+90 312 395 67 37
Proglutomaks cihazı yaş glüten miktarını belirlemek için kullanılır. Glüten yıkama analizinde tahıl unu tuzlu su ile yıkanarak içindeki nişasta ve glüten ayrıştırılır. Yıkama işlemi sonucu ortaya çıkan yaş glüten miktarı, unun ekmeklik kalitesini en önemli parametresidir. Proglutomaks iki numune kapasiteli olup iki adet yıkama hücresine sahiptir. Numuneler cihaza yerleştirildikten sonra tüm işlemler otomatik olarak gerçekleşir. Cihazın tasarımı 2017 yılında mühendislerimiz tarafından yenilenmiş olup Türk Patent enstitüsünde tescil edilmiştir.
- Yüksek çözünürlüklü renkli dokunmatik ekran
- Un ve tam buğday unu yıkama programları
- Kullanıcı dostu arayüz tasarımı
- Ekrandan analiz süreçlerini izleme imkanı
- Ekrandan ayarlanabilen yıkama süresi (1-900 sn.)
- Ekrandan ayarlanabilen yoğurma süreleri (1-100 sn.)
- Ekrandan ayarlanabilen yıkama suyu miktarı (1-100 ml/dak)
- Ekrandan boş hücrenin su akışını kapatma seçeneği
- 1000 cc hacminde atık toplama kapları
Manyetik Hücre Sistemi: Yıkama hücrelerinin kolayca çıkarılması ve temizlenmesi için tasarlanmıştır
Çift Su Pompası: Her yıkama hücresi ayrı su pompası ile donatılmıştır
ARM İşlemci: Ekran ve kontrol kartları ARM teknolojisiyle güçlendirilmiştir
Güvenlik: Delikli kefelerdeki sensörler kullanıcıları yaralanmalara karşı korur
Kolay Kalibrasyon: Cihazın kasası açılmadan kalibrasyon tek vida ile yapılır
Güç Kaynağı: Cihazı 100-240 V arası voltaj değişimlerine karşı korur
Arıza Tespit Sistemi: Tüm donanımları ekrandan kontrol edebilme imkanı sağlar
Buğdayda bulunan depo proteinlerine "gluten" adı verilir. Buğday ununa su ilave edilip yoğrulduğunda, gluten proteinlerinden "gliadin" ve "glutenin" in suyu emerek şişmesi sonucu viskoelastik özellikte hamur oluşur. Gluten, fermantasyon sırasında maya tarafından üretilen CO2 gazının tutulmasını ve yüksek hacimli ekmek oluşturulmasını sağlar. Gluten, yıkama işlemiyle, tahıllar içerisinde sadece buğdaydan elde edilebilir. Mayalı ekmek yapımı söz konusu olduğunda yaş gluten miktarı ve kalitesi çok önemli kalite kriterleridir. Gluten yıkama cihazı, buğday ve un numunelerinde yaş gluteni ayırarak miktarını tespit etmek için kullanılır. 10 gr un numunesi önce 4.8 ml %2 tuzlu su çözeltisi ile yoğrularak hamur haline getirilir. Bu hamur %2 tuzlu su çözeltisi ile 5 dakika yıkanarak nişasta, suda çözünen proteinler (albüminler) ve seyreltik su çözeltilerinde çözünen proteinler (globülinler) uzaklaştırılarak yaş gluten numunesi elde edilir.
Yaş Gluten: Gladin ve Glutenin proteinlerinden oluşan visko-elastik maddeye denir. Gladin yapışkanlık ve akışkanlık özelliğine Glutenin ise esneklik şekil değiştirmeye karşı direnç gösterme özelliğine sahiptir.
Gluten Değeri: Gluten miktarı hakkında bilgi veren yüzde (%) cinsinden bir değerdir. Gluten değeri yükseldikçe unun ekmeklik kalitesi yükselir. Zayıf olarak tanımlanan un numunelerinin gluten değeri düşüktür.
Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir.