Stet no et lorem dolor et diam, amet duo ut dolore vero eos. No stet est diam rebum amet diam ipsum. Clita clita labore, dolor duo nonumy clita sit at, sed sit sanctus dolor eos.
İvedik OSB Mah. 1514. Cadde, No:3 Yenimahalle, Ankara, Turkey
+90 312 395 67 37
Sedimaks cihazı tahılın protein kalitesi ve süne tahribatı hakkında bilgi verir. Sedimantasyon analizinde un önce brom fenol çözeltisi ile ve daha sonra laktik asit çözeltisi ile beşer dakika cihazda karıştırılır. Karıştırma işlemi, tüplerin 30 derecelik açıyla 40 devir/dak hızında gerçekleşir. Analiz sonucu, beş dakika dinleme sonrası tüpteki çökme miktarı olarak belirlenir. Cihazın tasarımı 2017 yılında mühendislerimiz tarafından yenilenmiş olup Türk Patent enstitüsünde tescil edilmiştir.
• Yüksek çözünürlüklü renkli dokunmatik ekran
• Kullanıcı dostu arayüz yazılım
• Ekrandan ayarlanabilen karıştırma süresi (1-120 dak)
• Testin sonunda tabla konumu için yatay pozisyon sensörü
• Ekranda 5 adet dahili ayarlanabilir dijital zamanlayıcı
Ayarlanabilir Motor Hızı: 10 ila 60 devir arasında dijital olarak ayarlanabilen motor hızı
ARM İşlemci: Ekran ve kontrol elektronik kartları ARM teknolojisiyle güçlendirilmiştir
Güç Kaynağı (SMPS): Cihazı 100-240 V arası voltaj değişimlerine karşı korur
Arıza Tespit Sistemi: Tüm donanımları ekrandan kontrol edebilme imkanı
Bu metodun amacı buğday unu içerisindeki organik madde miktarı ve kalitesi hakkında, kısa sürede az miktarda numune ile çalışarak bilgi edinmektir. Test edilecek un numunesi (3.2 gr) ve Brom Fenol çözeltisi (50 ml) 5 dakika boyunca cihazda karıştırılır. Daha sonra üzerine laktik asit çözeltisi (25 ml) ilave edilerek 5 dakika daha karıştırılır. Analiz tüpü etüv’de 25 °C sabit sıcaklıkta 5 dakika dinlendikten sonra çökme miktarı okunur. Karışım sonrasında un partikülleri organik madde (gluten) kalitesine bağlı olarak şişmekte ve belirli bir süre sonunda da dibe çökmektedir. Gluten kalitesi ne kadar yüksek olursa o un partiküllerinde ki şişmede o kadar fazla olmaktadır. Fazla şişen partiküllerin dibe çökmesi de o kadar geç olmakta ve sedimentasyon değeri de o kadar yüksek çıkmaktadır. Sedimantasyon değeri kuvvetli buğdaylar için 40 üzerinde olması beklenir.